Συγχαρητήρια, είστε έγκυος!

Και ένας καινούριος κόσμος έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσεται μέσα στο σώμα της μέλλουσας μητέρας. Όπως είναι αναμενόμενο, μια τέτοια είδηση γεννά συναισθήματα χαράς, κάποιες φορές ανησυχίες σχετικά με την έκβαση της κύησης και σίγουρα απορίες που σχετίζονται με την ενδομήτρια ανάπτυξη του «θαύματος».

Η ζωή στη μήτρα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν επικεντρωθεί σε μελέτες που σχετίζονται όχι μόνο στην σωματική, αλλά και στη συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξη του εμβρύου. Αυτό συνέβη διότι έρευνες οι οποίες βασίστηκαν σε δεδομένα φυσιολογίας, βιοχημείας, νευρολογίας και ψυχολογίας, απέδειξαν ότι το έμβρυο αποτελεί μία οντότητα που αντιδρά σε ερεθίσματα, τα οποία τα απομνημονεύει και μπορεί παράλληλα να νιώσει συναισθήματα.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που τα νεογέννητα όταν έρθουν σε επαφή με το σώμα της μητέρας τους μετά τον τοκετό (skin to skin step), ηρεμούν, αφού θυμούνται το χτύπο της καρδιάς της όσο ακόμα ήταν έμβρυα. Ακόμη, τα νεογέννητα είναι τα μοναδικά θηλαστικά που κοιτούν στα μάτια τη μητέρα τους όταν θηλάζουν, αποκαλύπτοντας το μοναδικό δεσμό που έχει αναπτυχθεί ήδη κατά τη διάρκεια της κύησης.

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Δευ & Πεμ 17:00 – 22:00

210 7770921 – 6973042478

Κλείστε ραντεβού

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό για να μας επισκεφτείτε, την ώρα που σας εξυπηρετεί και θα αντιμετωπίσουμε κάθε θέμα γυναικολογικής φύσεως που σας απασχολεί.

Κλείστε ραντεβού σήμερα
2021-02-23T11:45:31+00:00